Smještaj u doba Corone

Krenuli, smo kao i obično, u tu godinu sasvim normalno, kao da nas se taj virus u dalekoj Kini ni ne tiče. No, vrlo brzo, već početkom ožujka, dobili smo prvi šamar – LOCKDOWN!

U to vrijeme, totalno nespremni na “novo normalno”, morali smo ne samo presložiti svoj život, već i svoje poslovanje.


 

2020. godina – godina izazova za sve nas

Pomak naprijed bilo je popuštanje epidemioloških mjera i ulazak u turističku sezonu.

Turistička sezona…ne onakva na koju smo od prije navikli…No ipak, naučila nas je da i u to izazovno vrijeme možemo raditi uz epidemiološke mjere, dezinfekciju, maskice, sa manjim brojem gostiju, i ipak opstati. A taj opstanak nas je tjerao dalje.

 

“Novo normalno”

I taman kad smo se pomirili s tim “novim normalnim”, uslijedio je drugi šamar – LOCKDOWN krajem studenog!

Shvativši da ništa neće biti ne samo od poslovanja, već i od božićnih i novogodišnjih okupljanja i slavlja, jer su uvedene i propusnice, okrenuli smo se promišljanju što i kako dalje.

Za razliku od kolega ugostitelja koji uopće ne rade, ili imaju samo hranu i/ili piće za van, mi smo bili u prednosti. Jer, B&B Ponte Porton može raditi za goste koji su u našim sobama na smještaju.

Ukidanjem propusnica zbog potresa koji se nažalost desio, dogodio se i pomak naprijed, i malo pomalo smo oživjeli.

Sve nas to vodi prema nečem drugom

Svi smo se u proteklih gotovo godinu dana više okrenuli prirodi. Počeli smo odlaziti u šume, planine, na obale mora, uz rijeke, biti aktivni, otkrivati neke nove stvari, mjesta…I upravo to vam mi nudimo!

Ugodan smještaj sa buffet doručkom, ručak ili večera, ili oboje, u pitomoj prirodi sjeverozapadne Istre, daleko od gradske vreve.

Ovdje možete doslovno osjetiti mir i spokoj, uz rijeku Mirnu i okolne brežuljke. Šetati, biciklirati, planinariti, penjati se stijenama, otići na paragliding, posjetiti nedaleki Grožnjan, Motovun, Oprtalj, Završje…otkrivati povijest, mistiku, mitove i legende…Ili se samo malo dalje uputiti do mora, udahnuti svježinu valova te omirisati posolicu u zraku, doživjeti čari Ćićarije i udahnuti svježinu i mirise njenog samoniklog aromatičnog bilja, doživjeti stoljetnu glagoljicu u Roču i Humu, najmanjem gradu na svijetu…Doživljaji su mnogobrojni!

I onda nam se vratiti na autohtonu istarsku kuhinju, baziranu na lokalnim namirnicama, ali sa modernim štihom. Sjesti uz kamin sa čašom lokalnog vrhunskog vina u ruci, opustiti se prije počinka u našim udobnim sobama.

Kod nas možete osjetiti, iskustiti, ali i okusiti sve čari živora u Istri. U okrilju prirode, vinograda, maslinika, drevne povijesti…a uz to, naš je B&B pet friendly, pa su i vaši psi uvijek dobrodošli!

Povedite i njih na vaše, i naše, prekrasno putovanje Istrom – Terra Magicom! Čekamo vas širom raširenih ruku!

Comments are closed.